2.12.2021 AVOIN TAITEILIJAHAKU HANKKEELLE AUKI

Yleinen

Struve Experience hakee taiteilijoita luomaan ja toteuttamaan sisältöjä digitaalisiin kulttuurimatkailukonsepteihin

Struve Experience on Humanistisen ammattikorkeakoulun hanke, jonka toteutuspaikka on Jyväskylä. Hankkeen tavoitteena on lisätä Korpilahden Oravivuorella sijaitsevan Struven ketjun mittauspisteen tunnettuutta ja saavutettavuutta matkailukohteena sekä herättää eloon ja tuoda nykypäivään Struven ketjun tarina ja historia XR-todellisuutta hyödyntävien konseptien keinoin. Hankkeen pääkumppanina toimii Visit Jyväskylä Region ja hankkeessa kehitettävien konseptien pääkohderyhmänä ovat näin ollen matkailijat ja luonnossa liikkujat. Struven ketju on Unescon maailmanperintökohde, joka tekee myös Oravivuoresta kulttuurihistoriallisesti merkittävän luonto- ja matkailukohteen. Lisätietoa Struven ketjusta täällä: https://www.maanmittauslaitos.fi/struvenketju

XR-teknologioita hyödyntävät konseptit ovat
1) Kulttuuriperintöä ja taidetta sisältävä lisätyn todellisuuden (AR) sovellus, jota matkailija käyttää Oravivuorella
2) Video-/virtuaalitoteutus, joka mahdollistaa Oravivuoren kokemisen etänä.

Toteutusten sisältönä käytetään paikan kulttuurihistoriasta kertovan sisällön lisäksi erilaisia taidesisältöjä, jotka suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä hankkeeseen valittavien taiteilijoiden kanssa. Sisältöelementtien yhteen punomisesta ja taiteellisesta kokonaiskuvasta vastaa hankkeeseen valittava käsikirjoittaja-ohjaaja. Digitaalisten alustojen toteuttamiseen kilpailutetaan XR-todellisuuksiin erikoistunut yritys/organisaatio.


TAITEILIJOIDEN ROOLI

Ideat lentämään! Kuinka kuvataidetta voisi käyttää sovelluksessa filttereinä ja 1800-luvun eli Struven ajan maisemakuvan elävöittäjänä? Miten luontokohde voidaan herättää eloon musiikin ja äänimaailman kautta? Mikä rooli performanssilla ja esittävällä taiteella voisi olla tarinankerronnan kannalta? Kuinka kuvata Struven ketjun laajuutta ja merkitystä animaation keinoin?

Olemme avoimia ideoille, kokeiluille ja uusille näkökulmille! Haemme hankkeeseen eri taiteenalojen ammattilaisia, kuten käsikirjoittajaa/ohjaajaa, kuvataiteilijaa, muusikkoa/äänitaiteilijaa, animaattoria, esittävän/performanssitaiteen/fyysisen taiteen ammattilaista (sirkus, parkour, tanssi, draama) tai muita eri alojen taiteilijoita. Hae rohkeasti mukaan!

Taiteilijoiden työpanos hankkeelle on max 2 viikkoa/taiteilija kevään 2022 aikana sis. suunnitteluajan.

Poikkeuksena käsikirjoittaja-ohjaaja, jonka työpanos hankkeelle on max 1kk kevään 2022 aikana.

Työajat tarkennetaan valittujen taiteilijoiden kanssa.

RAAMIT

Työn ajankohta: Tammi-huhtikuu 2022
Saatavilla olevat taustamateriaalit: Hankkeessa työskentelee historian tutkija, jolta taiteilijat saavat käyttöönsä laajasti historiallista kuva- ja arkistomateriaalia
Tuotanto: Humak / Elina Rauhala ja Johanna Muhonen
Palkanmaksu: Laskutuksella


HAKU

Hakuaika taiteilijoille 2.12.-17.12.

Hakemukset toimitetaan 17.12. klo 12 mennessä elina.rauhala@humak.fi
Liitä hakemukseen:

  • Henkilötiedot + yhteystiedot
  • Tiivis kuvaus siitä, mikä sinua inspiroi hankkeessa ja mitä ideoita Struven ketju ja maailmanperintö yhdistettynä XR-teknologiaan herättää
  • Tiivis kuvaus taustastasi sekä aikaisemmasta monitaiteellisesta ja monialaisesta yhteistyöstä
  • CV + halutessasi näytteitä työstäsi
  • Hinta-arvio työlle (neuvotellaan tarkemmin, kun sisältö tarkentuu)
LISÄTIEDOT

Johanna Muhonen, projektipäällikkö

johanna.muhonen@humak.fi
+358 40 0349218

Elina Rauhala, asiantuntija

elina.rauhala@humak.fi

+358 469236613

Last modified: 2.5.2022