Taiteilijat

Olga Kolari soittaa harppua.

Olga Kolari

Äänisuunnittelija, muusikko ja runoilija. Oma yritys Sonic Poetry vuodesta 2013. 

Olen ollut aina kiinnostunut keskisuomalaisesta historiasta, luonnosta ja kulttuuriperinteestä, joten tämä hanke kuulosti unelmatyöltä minulle. Äänen rooli matkailuelämyksen luomisessa ja täydentämisessä on kiinnostanut minua aina, samoin kuin keskisuomalaisen perinteen tekeminen saavutettavaksi ja näkyväksi. Mahdollisuus yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen monialaiseen taiteilijatiimiin on upea mahdollisuus. Odotan hankkeesta arvokasta kokemusta ja tilaisuutta kehittyä äänisuunnittelijana, oppia samalla uutta niin paikallishistoriasta kuin XR-teknologiasta. 

Teknologia antaa taiteelle uusia työkaluja ja ulottuvuuksia sekä mahdollistaa taide-elämysten taltioimisen jälkipolville tai striimaamisen laajemmille yleisöille. Omassa työssä taide ja teknologia eivät koskaan olleet vastakohtia vaan ammentavat toisistaan, kohtaavat ja keskustelevat. 

Minja Revonkorpi

Kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja taiteen opettaja.

Inspiroidun monenlaisista jutuista – arjen pikku asioista ja ilmiöistä, ristiriidoista, musiikista, luonnosta, herkkyydestä… maailman mielenkiintoisuudesta ja siitä jostakin pinnan alla olevasta syvemmästä todellisuudesta. 

Taide tarvitsee teknologiaa päästäkseen yhä useampiin paikkoihin näytille ja saadakseen uusia muotoja. On todella kiva päästä tuomaan taiteellista sisältöä nykytekniikan keinoin sekä paikan päällä vieraileville että etäelämykseen. Lisäksi luontomatkailu ja perinteiden kunnioitus yhdistyvät mukavalla tavalla hankkeessa. Uskon, että saamme aikaan mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka palvelee erityyppisiä matkailijoita. 

Minja Revonkorpi studiossaan.

Arto Polus

Animaattori, AV-teknikko, mediataiteilija sekä suomalaisen kulttuurin ja suomalaisuuden tarkastelija. Viimeiset 15 vuotta opiskellut ja työskennellyt Tanskassa, Irlannissa, Saksassa ja Iso-Britanniassa, viimeisimpänä Turussa.  

Ammennan inspiraatiota kaikkialta ja en mistään. Osallistava taide, improvisaatio, performanssit, aktivismi, animaatio ja liikkuva kuva ovat pääasiallisia kiinnostuksen kohteitani. Innostun eritoten ennakkoluulottomien ja inspiroivien ajattelijoiden kanssa improvisoimisesta. Mielestäni tärkeää on aika ajoin unohtaa, että tiedän jotain, sillä siten voi uudistaa ajattelua tai ainakin pitää hauskaa ja leikkiä. Usein rajoitteet tuovat esille ne oikeasti luovat ratkaisut. 

Olin vuonna 2013 mediataiteilijana Jyväskylässä osallistavassa ja poikkitaiteellisessa Art Leak -hankkeessa, joka oli erittäin hieno kokemus. Struve Experience -hankkeelta odotan löytäväni uusia näkökulmia, luovia kumppaneita ja teknologisia haasteita. Teknologia on sanana varsin laaja, mutta kaikessa laajuudessaan se luo taiteeseen uusia työkaluja, leluja ja mahdollisuuksia kertoa vanhoja tarinoita uusissa muodoissa. 

Laura Rukola

Taiteilija-taidekasvattaja, tanssija ja ympäristökasvattaja.  

Suurin inspiraation lähteeni on luonto, sillä luonto merkitsee elämän perustaa, kaikkea – itseorganisoituvaa kokonaisuutta, jonka yksi osanen ihminen on.  

Olen erityisen kiinnostunut kokemuksellisesta ympäristötaiteesta, ja olen järjestänyt luontoympäristöissä tanssityöpajoja sekä luonut erilaisiin luontokohteisiin kaikille avoimia digitaalisia tanssirasteja. Kiinnostukseni viedä taidetta ulkoympäristöihin sopii mainiosti yhteen Struve Experience -hankkeen kanssa, ja Oravivuori Unescon maailmanperintökohteena on kiinnostava taiteen toimintaympäristö. Teknologisten työkalujen mukaan tuominen taiteelliseen työhön on suhteellisen jännittävää, mutta ajankohtaista. Lisäksi se kiinnostaa minua saavutettavuuden näkökulmasta. 

Laura Rukola tanssiasennossa kesäisellä kalliolla järvenrannassa.