Struve Experience

Kesäinen näkymä puiden reunustamalle järvelle Oravivuoren huipulta.
Näkymä Oravivuoren huipulta. Kuva: Eila Tiirinen

Hankeinfo

Maailmanperintökohde Struven ketjun yksi mittauspiste löytyy Jyväskylän Korpilahdelta, Oravivuorelta. Struve Experience –hankkeen tavoitteena on elävöittää Oravivuoren luontomatkailua ja kulttuuriperintöä kehittämällä kohteeseen uusia ja innovatiivisia virtuaalisia elämyssisältöjä. Virtuaaliset elämyssisällöt tuovat taiteen keinoin esiin Struven ketjun ainutlaatuista tarinaa ja historiaa.

Hankkeessa kehitettävät konseptit etsivät uusia keinoja ja muotoja tuoda virtuaalisisältöjä osaksi perinteistä matkailua, luontoelämyksiä ja kulttuuriperinnön kokemisen tapoja. Virtuaalisisältöjen avulla hanke mahdollistaa myös etämatkailun uusien mahdollisuuksien testaamisen. Lisäksi hankkeessa kehitetään Oravivuoren fyysistä saavutettavuutta ja tutkitaan mahdollisuutta kytkeä Oravivuori pistokohteeksi Euroopan laajuiselle Eurovelo-pyöräilyreitille.

Struve Experience osallistaa konseptien kehittämiseen, tuotteistamiseen ja markkinointiin vahvasti alueen toimijoita, asukkaita ja opiskelijoita. Virtuaalikonseptien lisäksi ja niiden tueksi Oravivuorella ja lähiympäristössä toteutetaan hankkeen puitteissa ja yhdessä yhteistyökumppanien kanssa myös livetapahtumia ja –tempauksia.

Hankkeen toiminta-aika

1.9.2021-31.5.2023

Rahoittaja


Opetus- ja kulttuuriministeriö

Hankekumppanit


Visit Jyväskylä Region
Maanmittauslaitos