AR-sovellus testikäyttöön syksyllä 22

Yleinen

Oravivuoren luontopolun kyltti

Struve Experiencen AR-sovelluksen uudeksi tekniseksi toteuttajaksi on valittu Zaibatsu Interactive. Tuotantovaihe Zaibatsun kanssa on startannut elokuussa 22 ja Oravivuorella koettava AR-sovellus pääsee yleisön testikäyttöön viimeistään Keski-Suomen syyslomaviikosta alkaen (vk 42). Testivaiheessa käyttäjiltä kerätään palautetta ja sovellusta kehitetään eteenpäin loppuvuodesta 22.

Struve Experience AR-sovellus on älylaitteeseen ladattava sovellus, jonka kautta Keski-Suomessa, Korpilahdella sijaitsevan Oravivuoren luontopolun pääsee kokemaan uudesta elämyksellisestä näkökulmasta. Sovellus aktivoidaan paikan päällä Oravivuoren alkupisteellä parkkipaikan tai venerannan opastekyltillä. Käytännössä aktivointi toteutetaan avaamalla sovellus ja skannaamalla Struve Experience logo omalla älylaitteella. Oravivuoren luontopolulta löytyy seitsemän Struve Experience logolla merkittyä rastia, jotka sijaitsevat aina infotaulujen läheisyydessä. Pisteiden kautta käyttäjä pääsee sukeltamaan matkalle Struven ketjun historiaan ja tarinoihin 1800-luvulta nykypäivään taidesisältöjen kautta.

Taiteilijoina hankkeessa toimivat Laura Rukola, Arto Polus, Minja Revonkorpi ja Olga Kolari. AR-sovelluksen teknisestä toteuksesta vastaa Zaibatsu Interactive. AR-sovellus on osa Humakin hallinnoimaa Struve Experience -hanketta. Yhteistyökumppaneina toimivat Visit Jyväskylä Region ja Maanmittauslaitos.

Pinkki vuori.
Struve Experiencen AR-sovellus käynnistyy skannaamalla vuorilogon Oravivuoren luontopolun ensimmäisillä opastauluilla.

Last modified: 19.8.2022